LifestyleTuzla

Tuzla: Sutra isporuka medicinske opreme koju je donirala EU










Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona sutra će biti uručena medicinska oprema  koja uključuje PCR aparat i znatne količine zaštitne medicinske opreme u vrijednosti preko 83.000 eura, koju je donirala Evropska unija.

Isporuka opreme će biti organizovana u četvrtak, 10. decembra 2020. godine na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla (Ulica prof. dr. Ibre Pašića, zgrada Uprave Kliničkog centra) sa početkom u 11:00 sati.

Možda će Vas zanimati i:

Opremu će primiti ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Vahid Jusufović i specijalista epidemiolog u Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona dr Jasmina Džambić Brkić.

Događaj je otvoren za sve medije, a nakon predaje opreme biće upriličene izjave za medije.

Donirana oprema je dio ukupne medicinske pomoći Evropske unije za BiH u borbi protiv COVID-19 pandemije, u vrijednosti od 7 miliona eura, koja se od marta 2020. godine isporučuje zdravstvenim ustanovama širom zemlje. Oprema je nabavljena u skladu sa standardima EU za javne nabavke kroz projekat koji provodi UNDP BiH.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button