Sport

Zrinjski pao u završnici: Aston Villa stigla do pobjede u zadnjim sekundama










Fudbaleri Zrinjskog poraženi su 1:0 poslije velike borbe od Aston Ville u 2. kolu Konferencijske lige.

Prvaci BiH krenuli su hrabro u okršaj sa velikim favoritom te u prvih 15 minuta meča stvorili dvije velike prilike.

Poslije blagog pritiska Ville na startu meča, Mario Ćuže lobovao je Emiliana Martineza, ali nije bio precizan. Nemanja Bilbija tražio je loptu u šesnaestercu, ali ga saigrač nije na vrijeme vidio.

Odgovorili su fudbaleri Unaija Emeryja preko Nicola Zaniola, međutim udarac Italijana izblokirala je odbrana Plemića, a onda intervenisao i Slobodan Jakvoljević i otklonio opasnost.

Igrala se 15. minuta utakmice, kada su Mostarci imali stopostonu priliku pred golom domaćina. Ćuže je probio po strani i odigrao pravovremenu povratnu loptu za Bilbiju na peterac Ville, ali Martinez je odbranio zicer kapitenu Zrinjskog i pokazao zašto je trenutno jedan od najboljih golmana svijeta.

U potencijalno dobroj šansi našao se desetak minuta kasnije i Mario Tičinović, ali njegov udarac otišao je preko Martinezovog gola.

Fantastičan pokušaj imao je Zaniolo u finišu prvog poluvremena, ipak udarac škaricama veznjaka Ville odbranio je Marić. Dvije minute kasnije Tielemans je pokušao sa distance, ali marić ponovo na pravom mjestu. Prvih 45 minuta meča završeno je bez golova.

Unai Emery nije bio odušljeven partijom svoje ekipe nakon prvih 45 minuta, a očit primjer tome je i trostruka izmjena.

U igru su ušli Watkins, Cash i Douglas Luiz, a izašli su Dendocker, Duran i Digne.

Veliki pritisak Ville u drugom dijelu, rezultirao je penalom koji je svirao Schynder. Šutirao je Watkins, lopta je Jakovljevića pogodila u glavu, a potom u ruku. Poslije VAR provjere švicarski sudija je poništio svoju prvobitnu odluku.

Carlos, Lenglet, Konsa i Tielemans prijetili su golu Marića od 58. od 70. minute, ali sve je uspješno odbranio golman Zrinjskog.

Veliki posjed lopte na strani tima iz Birminghama i u nastavku meča, ali odolijevala je odbrana Zrinjskog. Cash je uputio oštaro ubacivanje sa strane, ali Watkins ga nije pratio i otišla je još jedna prilika u nepovrat za Villu.

Ogroman pritisak domaćih viđen je i do kraja. Cash je bio najuporniji, međutim sve su “čistili” braniči Zrinjskog.

Korner je u 90. minuti izveo Douglas Luiz, ali prečka je spasila Zrinjski.

Ipak, igrao se 95. minut kada je Villa uspjela probiti bedem Zrinjskog. Cash je asistirao a McGinn je pogodio za olakšanje skoro 40.000 navijača u Birminghamu.

U drugom meču AZ Alkmaar pobijedio je 1:0 Legiju, tako da sada svi timovi grupe imaju po tri boda, nakon dva odigrana kola.



Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button