Sport

Izabrano novo rukovodstvo Skupštine UG “FFC Fukare” Tuzla










Zbog vanredne situacije  u udruženju, po pitanju nerada  organa Udruženja građana “FFC Fukare” Tuzla, te  potrebe  za što boljom  organizacijom na tribini, te i samom spoznajom da se start  prvenstva vrtoglavo približava predsjednik Skupštine Emir Čaklovica sazvao je  vanrednu Skupštinu Udruženja.

Pored 14 prisutnih  članova skupštine izvršena je dopuna novim članovima Skupštine, donesena je odluka da  je članarina za članstvo u  Skupštini  i svih organa Udruženja 10 KM mjesečno,  u cilju rješavanja finansijskih obaveza Udruženja.

Izabrano je novo rukovodstvo Skuštine u sastavu Ljubiša Vučinić  – predsjednik Skupštine, Aleksandar Saša Mihajlović  i Vahidin Jusić  – dopredsjednici.

Smijenjen je stari Upravni odbor Udruženja, te izabran novi predsjednik Udruženja Husanovic  Mirsad,  koji je predstavio članove  Upravnog odbora: Indir Halilovic, Emir Atlić, Emir Čaklovica, Nedžad Gušić, Emir Bulić i Jasmin Bešlagić.

Izabran je novi nadzorni odbor u sastavu Aleksandar Jović – predsjednik, te članovi Mario Lovrić i  Eldar Jusufović.

Donesene su odluke  u cilju što boljeg  i transparentnijeg rada Udruženja u vidu davanje ovlaštenja  Upravnom odboru za angažovanje  knjigovođe,  te mogućnosti sklapanja ugovora i sporazuma, kao i ugovora sa drugim srodnim udruženjima i klubovima  .

Pozvani su i svi drugi  koji mogu i žele pomoći navijačkoj skupini Fukare da se uključe u ovaj  projekat, da  pomognu u  cilju što boljeg  i  transparentnijeg rada  kako Upravnog odbora  i  organa Udruženja, tako i same tribine .

Zaključak je da se tribina može i mora ujediniti kako bi naša „Svetinja“ nošena  pjesmom i navijanjem Fukara što lakše došla do osvajanja Kup-a BiH i titule.

 

 

iz pepela se dižemo



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button