BiHZanimljivosti i zabava

Nagrada ‘Vera Šnajder’ 2023 – Do 6.000 KM za dvije najbolje naučnice u BiH










Nagrada “Vera Šnajder” koju dodjeljuje Fondacija budućnosti u BiH, u trećoj godini nastavlja misiju slavljenja i podrške u traganju za znanjem u prirodnim i tehničkim naukama.

Nazvana u čast profesorice Vere Šnajder, ova prestižna nagrada osnažuje istraživače u ranoj karijeri iz Bosne i Hercegovine da postanu globalni građani, donesu nova znanja i perspektive u našu zemlju, te obogate multikulturalne temelje.

Nagrada “Vera Šnajder” njeguje globalno građanstvo pružajući mladim istraživačima transformativna iskustva i međunarodno izlaganje.

Dobitnici nagrade donose vrijedna znanja i perspektive kako bi doprinijeli napretku bosanskohercegovačkog društva i akademske zajednice.

Ova nagrada promoviše kulturnu razmjenu, njegujući jedinstvo i razumijevanje u raznolikom bosanskohercegovačkom društvu.

Otvorena treću godinu, Nagrada “Vera Šnajder” nudi grantove za putovanja do 6.000 KM izvrsnim dvjema studenticama prirodnih i tehničkih nauka. Prijave se primaju od 11. septembra 2023. do 11. oktobra 2023. godine, saopćeno je iz Fondacije budućnosti u BiH.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button