TuzlaValter Tuzlanski

Ines Lučić dobitnica prestižne nagrade “Tomislav Trojak”
Fotoreporterka portala Klix.ba Ines Lučić iz Sarajeva dobitnica je prestižne nagrade “Tomislav Trojak” za najbolju sportsku fotografiju u Bosni i Hercegovini u prošloj godini. To je odlučio stručni žiri na tradicionalnom Izboru kojeg već po sedmi put organizuje UG “Centar kreativnih aktivnosti” Tuzla.

Lučić je na svojoj fotografiji “pobjednički skok” prikazala učesnika takmičenja Cliff Diving, a koje je održano prošle godine na Bentbaši u Sarajevu.

Izbor najbolje sportske fotografije Bosne i Hercegovine organizuje se u čast doajena sportske fotografije Tomislava Trojaka a na ovogodišnji konkurs prijavila su se 22 autora sa 44 fotografije.

Prema odluci žirija drugoplasirana je fotografija tenisera Damira Džumhura autora Jasmina Hadžića iz Zenice, dok je trećeplasirani Jasmin Duvnjaković iz Tuzle fotografijom sa fudbalske utakmice Sloboda – Željezničar.

Svi nagrađeni su pored diploma dobili i novčane nagrade koje je obezbjedilo Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button