Sport

FOTO: Nada gradačačkog rukometa Jasmin Hrnjić prešao u RK Gračanica










Nikada od svog postanka rukomet u Gradačcu nije doživljavao teže trenutke, niti se klub nalazio u težoj situaciji. Mnogi rukometaši su napustili ekipu koja je nekada igrala značajnu ulogu u Premijer ligi, a sada tavori u Prvoj ligi FBiH. 

I kada su u klubu zauzeli stav da naprave mladu ekipu od mladića iz svoje sredine i polako je uigravaju da za par sezona ponovo pokušaju povratak u Premijer ligu, iz ekipe je u Gračanicu otišao i ponajbolji rukometaš oko koga se u par zadnjih sezona vrtjela cjelokupna igra ekipe.

Možda će Vas zanimati i:

Trener Gračanice je najbolji rukometaš Gradačca svih vremena i bivši reprezentativac BiH, Damir Doborac, koji u Gračanici stvara respektabilnu ekipu za povratak u Premijer ligu, pa i za više ciljeve, kada se (vjerovatno) dogodine vrati u taj rang.

Taj mladi i talentovani rukometaš Gradačca, jedna od velikih nada ovog sporta je Jasmin Hrnjić koji igra na poziciji srednjeg beka. Doborac je pratio ovog mladića još iz njegovih početaka u ovom sportu, tako da je potpuno upućen u vrijednost i znanje ovog rukometaša, te je isistirao da se nađe u ekipi Gračanice.  

Ponudu iz Gračanice Hrnljić je prihvatio zbog želje da igra u jakoj ekipi gdje će i njegove mogućnosti i znanje doći do punog izražaja, što je vodi takav stručnjak i čovjek kao što je Damir Doborac, što je blizu studija u Tuzli i potpisuje prvi profesionalni ugovor sa ovom ekipom.

Poznavajući njegove vrijednosti, a i savjete koje će mu dati Doborac i htijenje i žar sa kojim trenira i ulazi u svaki meč o Jasminu Hrnjiću će se tek čuti.

TEKST: Suad Krajnović



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button