TuzlaValter Tuzlanski

Danas na Trgu Slobode u Tuzli održan, Sajam proizvoda žena sa sela










UG “Vive Žene“  Tuzla, u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine organizacije:  UŽ „Jadar“ Konjević Polje, UŽP Podrinjka, Skleani Srebrenica UPP „Drina“ Burnice, Udruženje žena Cerska, Udruženje žena Podrinje Vlasenica, Udruženje Anima Djulići, Udruženje Procvat Podrinja Glogova   i   ženska grupa iz MZ Suha, te udruženje žena Žena ženi iz Kladnja, obilježili su danas u Tuzli Međunarodni dan žena sa sela.

Na Trgru slobode u Tuzli, a u povodu Međunarodnog dana žena sa sela, danas se održava Sajam proizvoda žena sa sela. Na sajmu svake godine učestvuje Suada Obradović iz Konjević Polja. Izlaže desetak domaćih proizvoda od kojih je Vino od kupine najprodavaniji na ovom sajmu.

Možda će Vas zanimati i:

“Ovo je deveta godina kako obilježavamo Međunarodni dan žene na selu. Na sajmu ove godine imamo 70 učesnica. Mi želimo da one registruju svoje obrte i na taj način dobiju i poticaje od entiteta. Kroz ovaj sajam i naše aktivnosti imamo povećanje broja žena koje registruju svoje obrte” – istakla je Mima Dahić iz UG Vive Žene Tuzla.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button