Nagradne igreU fokusu

Otkrivamo dobitnike/ce ulaznica za fantastičnu predstavu “Kerovi” u tuzlanskom BKC-u










Predstava “Kerovi” teatra “Carte Blanche”, u kojoj igraju Aleksandar Srećković i Srđan Timarov u režiji Erola Kadića, već treću sezonu se izvodi u Srbiji i regionu kao i dijaspori. Naredno gostovanje zakazano je u Tuzli 17.11.2019. u BKC-u s početkom od 20 sati.

Radio Kameleon vas nagrađuje sa 6×2 ulaznice za sjajnu predstavu. Sretni dobitnici/ su Esma Mustafić, Mahir Ćosić, Denisa Duraković, Emina Mehmedović, Edina Delibegović i Marijana Kovačević.

Javite se na ulazu u BKC prije predstave sa nekim od ličnih dokumenata i sa osobom koju ste označili u komentar (njihova imena su također zabilježena).

Inače, predstava “Kerovi” je nastala po tekstu Kristofera Dž. Džonsona (The Dog Logs) australijskog glumca, reditelja i pisca a na srpski ga je prevela Milica Mihailović.

– Srđan i ja u predstavi igramo 14 rasa pasa, na gotovo praznoj sceni, koristeći se samo tekstom i svojim glumačkim umijećem. Moglo bi se reći da je to povratak pozorišnim korjenima – kaže Aleksandar Srećković.

Kroz mnogo smijeha ali i nekoliko tužnih, gotovo tragičnih priča, predstava  pokazuje i preispituje naš, ljudski odnos prema tim divnim stvorenjima koja su uvek negdje oko nas i koja nam pružaju neograničenu i bezuslovnu ljubav. A ta ljubav i jeste glavna tema predstave, dodaje on.

– Ljubav prema gazdi, prema hrani, prema suprotnom polu, prema mladuncima. Međutim, ima jedan vrlo prisan i komičan način koji publiku od samog početka uvuče u predstavu i u velikoj mjeri je i nagna da na trenutke i učestvuje u njoj – ističe Srećković.

Osim gradova širom Srbije, “Kerovi” često gostuju u Hrvatskoj (Krk, Pula, Rijeka, Poreč, Zagreb, Osjek, Split…), nedavno su bili na turneji u Kanadi i Švicarskoj. Sljedeća destinacija na kojoj će “Kerovi” lajati je Tuzla, 17.11. u Bosanskom kulturnom centru.

ULAZNICE U PRODAJI: preko sistema kupikartu.ba, CD shop “Sejo i Vili” te blagajni BKC-a.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button