Svijet

PREMINULA BRITANSKA ZASTUPNICA: Jo Cox napadnuta dok je razgovorala s biračima










Britanska zastupnica preminula je nakon što ju je nožem i pištoljem napao muškarac u njezinoj izbornoj jedinici na sjeveru Engleske, prenose mediji i britanska policija.

Mediji izvještavaju kako je četrdesetjednogodišnja Jo Cox, zastupnica laburista, napadnuta tijekom razgovora s biračima u Birstallu blizu Leedsa.

Možda će Vas zanimati i:

Policija West Yorkshirea izvještava kako su uhitili muškarca u pedesetim godinama te da žrtva ima ozbiljne ozljede.

“Jako smo zabrinuti oko informacija da je Jo Cox ozlijeđena”, napisao je David Cameron na Twitteru, dodavši kako su “njihove misli i molitve s Jo i njezinom obitelji”.

BBC radio objavio je kako je Cox prevezena helikopterom u obližnju bolnicu, no BBC javlja kako Cox nije preživjela. Napadač je također ozlijeđen, objavila je policija.

Jedan svjedok rekao je kako je Cox intervenirala u tučnjavi između dva muškaraca od kojih je jedan izvukao pištolj i dvaput zapucao.

Jo Cox, rođena na sjeveru Engleske, završila je sveučilište Cambridge te radila kao humanitarka prije no što je postala zastupnica laburista za okruge Batley i Spen u 2015. godini.

Poznata po svom radu na ženskim pitanjima, Cox je surađivala s nekoliko humanitarnih organizacija.

Britanski zastupnici trenutno nisu u parlamentu zbog referenduma o sudbini Velike Britanije u Europskoj uniji koji će se održati idući tjedan, objavila je Hina.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button