TuzlaU fokusu

Poznat identitet migranta koji je jučer napao staricu










Jučer smo svi, na osnovu video snimka, svjedočili jednom krajnje necivilizovanom napadu koji se desio na Sjenjaku, gdje je migrant udarcem oborio iznemoglu staricu.

Tužilaštvo i dežurni tužilac upoznali su se sa ovim slučajem, a iz Tužilaštva smo dobili i informaciju o daljnjim koracima kada je u pitanju sam ovaj postupak.

Od oštećene strane i od očevidaca su uzete izjave, a napadač je  identifikovan na osnovu podataka koje je dao Uredu za strance kada je ulazio na prostor Bosne i Hercegovine te je trenutno napadač pod kontrolom Policijske uprave Tuzla.

Istaknuli su da iz Ureda za strance imaju i prisilni centar za migrante, na osnovu čega bi napadač mogao biti smješten unutar centra, a druga mogućnost je deportacija ovog lica.

Kada  je u pitanju bar djelimično zadovoljenje pravde u vezi sa napadnutom staricom, moguće je krivično procesuirati napadača budući da su kod napadnute strane evidentirane tjelesne povrede, a druga mogućnost se ogleda u parničnom postupku.

U slučaju parničnog postupka, Općinski sud Tuzla bi na osnovu cjelokupne evidencije utvrdio novčanu visinu koju bi napadnuta strana dobila na osnovu kako fizičkih, tako i psihičkih povreda koje je zadobila.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button