TuzlaValter Tuzlanski

Danas svečano otvoren košarklaški teren poklon gradu od Jusufa Nurkića










Košarkaška legenda Jusuf Nurkić  Tuzli je poklonio košarkaški teren, koji je danas zvanično otvoren na Stupinama.

Inače, ideja za realizaciju izgradnje košarkaškog terena kod Nurkića je rođena u vrijeme dok se na čelu Tuzle kao gradonačelnik nalazio Jasmin Imamović, koji je danas prisustvovao svečanosti otvaranja na Stupinama.

Povodom otvaranja ovog igrališta medijima su se obratili, Jasmin Imamović bivši gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić gradonačelnik Tuzle i na kraju Jusuf Nurkić:

Naš proslavljeni košarkaš je vlastitim sredstvima finansirao izgradnju i opremanje terena, a Grad Tuzla je učestvovao u izgradnji igrališta tako što je obezbijedio zemljište te pružio operativnu i stručnu podršku kada je u pitanju priprema i realizacija projekta. Također, osiguran je ugovor za stručni nadzor kao i postupak tehničkog pregleda izvedenih radova.

Brojni osnovci, srednjoškolci, ali i njihovi roditelji danas su imali priliku uživatu u druženju s Nurkićem, koji je sa svima svesrdno pravio selfie, ali i davao autograme na košarkaške lopte, dresove, patike i majice.

Na otvaranju košarkaškog terena revijalne utakmice odigrale su pionirska i kadetska selekcija OKK Sloboda, kao i članovi ostalih gradskih košarkaških klubova i učenici osnovnih/srednjih škola.

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button