SvijetZanimljivosti i zabava

Zašto je Madonna rastjerala sve muškarce od sebe i uništila sve brakove










Poznata je kao sposobna žena, uspješna pjevačica, književnica i organizatorica vlastitog života.

U mladosti na samom početku karijere imala je kratak brak sa Shon Pennom, glumcem. Nakon višegodišnjeg samačkog života sklopila je brak sa engleskim režiserom Guyem Stuartom Ritchiejem koji je rođen 10. septembra 1968.

U tom braku rođeno je Madonnino drugo dijete, dječak Rocco. Razvod bračnog para koji je uslijedio nakon samo nekoliko bračnih godina važio je za najkraći razvod u historiji show bussinessa. Madonna i Guy Ritchie na veliku žalost tabloida razveli su se bez incidenata u sudskom procesu koji je trajao samo šest-sedam minuta.

Kakav je bio njen drugi brak sa deset godina mlađim režiserom?

Konjunkcija njenog Mjeseca, nebeskog tijela koji simbolizira porodicu, dom i majčinstvo u neposrednoj je blizini njegovog Sunca, muškog principa što se odlično rezultiralo u zajedničkom životu i odlukama koje se tiču ulaska u brak. Prije vjenčanja su našli zajednički jezik i dijelili zajedničke poglede na porodični i bračni život.

Njegov Mars i njeno Sunce su u bliskoj vezi. Temperament im je ujednačen, isto tako i akcija uz puno spolne privlačnosti za prakticiranja zajedničkih interesa i aktivnosti. Zajedničkim naporima su rješavali probleme ali i konflikte, kojih je zbog želje za dominacijom i potisnute agresije oba partnera, bilo puno.

Njegov Jupiter je u konjunkciji s njenim Mjesecem, što ukazuje na dobre međusobne odnose, zajednički duhovni i intelektualni rast ali i popularnost. Poznato je, da mu je brak s njom donio svjetsku slavu i uspjeh u prezentaciji njegovih filmskih projekata, koji su u vrijeme braka s Madonnom bili češći i uspješniji nego prije. Upravo njen Mjesec, koji simbolizira mase, publiku, je bio za to zaslužan.

Njegov Saturn je u opoziciji s njenim Jupiterom, koji su polučili oslabljene aktivnosti njenog javnog djelovanja. On je bračnu zajednicu zamišljao mnogo mirniju, te uz pomoć Satrunove energije slabio polet, elan i stvaralaštvo za koje ju je nadahnjivao Jupiter iz znaka ekstrovertne Vage. Ona se je prilagođavala njegovoj viziji braka. Ritchie je želio više mira i tradicionalnosti koju ona nije mogla ispoštovati.

Verbalni konflikti u ovom braku su bili mirniji, prečesto je nagomilani bijes i potreba za konfliktom izostajala. Ona se je mudro i spretno povlačila iz rasprava navodeći smetnje, a on uz pomoć Venere i Merkura iz Vage, mlako je reagovao ne iznošenje nenog nezadovoljstva. Možda bi upravo konflikti, ko dojih nije dolazilo pomogli rasčišćavanju nezadovoljstva i problema koji su se gomilali u ovom braku.

Ova bračna zajednica u određenom vremenskom razdoblju bila je sretna i kompaktna. Ali to je bilo kratkotrajno.

Madonna je žena koja treba partnera, upravo partnerstvo upotpunjuje njen život čini ga sadržajnijim. To joj je davalo snagu da istraje u drugom braku, koji nije ispunio njena očekivanja.

Još uvijek unutar sebe gaji tinjajuću želju za bračnom zajednicom, bez obzira da su se dva prethodna braka raspala i iskazala za promašaj.

Karakterne razlike, poput njene nežnosti i sanjivosti su se suprostavljale njegovom trezvenom i realnom ponašanju, natjerale su je da unutrašnji mir i sreću potraži ponovo u samačkom životu.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button