U fokusu

Bright Beer tankovi dolaze u Tuzlansku pivaru










Pivara je uspjela zabilježiti još jednu uspješnu poslovnu godinu u nizu, unatoč teškim uslovima zbog pandemije s kojom se suočavamo već drugu godinu. Danas je održana press konferencija kako bi Pivara Tuzla  predstavila vrijedne investicije iz ove godine, te njihove planove investicije za narednu godinu.

Više o tome nam je rekao generalni direktor Pivare Tuzla, Fahrudin Salihović, koji se najprije zahvalio svim prisutnim na dolasku te istakao:

“Mi smo kao i svake godine nastavili trend ulaganja pa tako i ove teške 2021. godine uložili smo unutar pivare 3,5 miliona KM. Mi smo u ovom periodu nabavili dva BBT tanka (Bright Beer tank) koji dolaze u januaru mjesecu. Njihovo održavanje će biti automatizirano.” Naglasio je: “Jedini smo u regionu koji zapravo proizvodi tradicionalno kuhano pivo. Treba istaži da smo svoje proizvode ograničili sa rokom trajnosti. U PET programu imamo rok trajnosti 3 mjeseca. Kod ostale konkurencije rok trajnosti tih proizvoda je oreko godinu dana.” Salihović je istakao kako je njegova želja bila da obazbijedi  kupcima i potrošačima da piju friško pivo i bez aditiva.

Obratio nam se i gradonačelnik grada Tuzla, Jasmin Imamović te istakao:

“Opterećeni smo političkom situacijom te nam kao melem na dušu dolaze pozitivne vijesti. Kako mi kao kolektiv da odolimo bilo kakvoj krizi?: Da odgovorimo snagom! Bila ona politička ili ekonomska kriza. Treba da odgovorimo ekonomskom snagom i snagom dobrote. Tri su cilja kada je u pitanju grad Tuzla: ekonomski održiv razvoj, kvalitet života građana i uključenost građana. Želim da čestitam gospodinu Džambiću što je napravio nešto što je potpuni izuzetak što do sada nije bila praksa ni jedne firme. Firme se trude da ispune svoje obaveze kada su u pitanju plate i doprinosi, a to u Bingu rade uvijek. Ali poklon za devet hiljada uposlenika od 500KM, što je četiri, skoro pet miliona KM. Jednostavno, vlasnik ima ideju, ima moć da realizuje ideju i  ima dobrotu.”

Nakon obraćanja prisutni su pozvani u obilazak pivnice i same i proizvodnje.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button