SportU fokusu

Zvjezdan Karadžin o problemima u najuspješnijem tuzlanskom klubu: Potreban nam je novac SAD!










Iako su posljednjih godina, po rezultatima najbolji i najuspješniji tuzlanski sportski kolektiv, novca u OŽRK Jedinstvo nema! Rukometašicama se duguje plata, raspodjela sredstava iz budžeta nije dobra, a neki članovi uprave isuviše neozbiljno shvataju svoj posao.

Sve je to u razgovoru za Kameleon rekao predsjednik Skupštine kluba, Zvjezdan Karadžin, dodavši kako je ostao sam u pokušaju rješavanja finansijskih problema.

“Nama svaka utakmica košta 1.000 KM, što znači da ćemo dati 6.000 KM u mjesecu aprilu zbog šest utakmica koje igramo. Od nekih sponzora smo trebali dobiti novac, ali sve je neizvjesno. Djevojke igraju dobro, ali očekuju da dobiju platu jer nemaju novca i uvijek ima nekih dodatnih troškova za putovanja, hranu, stanarine, sportsku opremu…”, priznao nam je Karadžin.

Rukometašice su već najavile da će trenirati do srijede, do kada mogu čekati uplatu. Iako je bilo najavljeno da “labudice” neće igrati naredni susret u Kozarskoj Dubici, to se ipak neće dogoditi, kaže nam Karadžin.

“Mi se javimo na konkurs Grada Tuzla i TK i daju nam po 10.000 KM, ali to dobijemo tek u junu. Nama je novac potreban sad, a kada tražimo pozajmnicu ne daju nam jer nismo član RSD Sloboda. Godišnje nam treba 120.000 KM, a to su samo sredstva da funckionišemo jednu sezonu. Loša je raspodjela budžetskih sredstava, jer svi dobijaju mnogo više od nas. Ne znam koliko vam je poznato, ali postoji zabrana svim javnim preduzećima da nam daju ni marku. Dakle, iz Tuzle nemamo nijednog sponzora. Mislim da treba malo senzibilnosti jer smo ipak najuspješnija ekipa u gradu”, kazao je naš sagovornik.

Karadžin je za kraj razgovora istakao da je klub uspio ove sezone “srezati” neke troškove, ali su se onda pojavili drugi problemi.

“Smanjili smo troškove za oko 3.000 KM mjesečno, ali postoji problem jer su za 150-200 KM poskupile sudijske takse po utakmici, a onda i gorivo što znači da dajemo dodatni novac za putne naloge. Do kraja sezone nam nedostaje oko 15.000 KM”, zaključio je Karadžin.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button