SvijetVijesti

Knjigovođa otkrio na šta princ Albert troši sulude svote novca


Monaco, pravi dragulj Mediterana, oduvijek je bio poprište skandala, a posebno tamošnjih vladara iz kneževske porodice Grimaldi.

Najnovija tema za razgovor je bivši porodični knjigovođa, Claude Palmero, koji je više od 20 godina vodio račune porodice Grimaldi. Nakon što ga je princ Albert prošle godine otpustio, Palmero se odlučio osvetiti na najgori mogući način – otkrivajući javnosti gdje se sve i na koga troši njihov novac.

Možda će Vas zanimati i:

Šokantne informacije o nevjerojatnim iznosima koji su im dati na raspolaganje iz pukog hira, ali i o tome kome sve novac poreznih obveznika odlazi, ostavile su javnost u šoku.

Otkriveno je kako princ Albert posjeduje zaseban, tajni račun, kojim zapravo plaća svoje bivše ljubavnice te finansira svoju izvanbračnu djecu. Također, princeza Charlene troši bjesomučne iznose na odjeću i modne dodatke, te finansira svoju porodicu u Južnoj Africi.

Iako ima na raspolaganju ‘džeparac’ od oko 1,1 milion eura godišnje, princeza Charlene uspijeva potrošiti i više od toga. Računovođa je 2017. godine morao uplatiti dodatnih oko pola miliona eura, a dvije godine kasnije zapisao je u svoje bilješke kako je ‘njezino trošenje suludo i da on nema kontrolu nad time’.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button