BiH

Projekat koji pomaže gdje je najteže. I vi možete biti dio!










Nezapamćene majske poplave iz 2014. godine koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku, te iza sebe ostavile velike štete, desetine izgubljenih života i nanose mulja, te srušenih kuća, mnogobrojne porodice ostavile su u borbi za životnu egzistenciju.

Alarmantno stanje zahtijevalo je hitnu reakciju i prijeko potrebnu pomoć da se pomogne porodicama pogođenim poplavama u izolovanim područjima regiona koji je pretrpio ono što su mnogi mediji nazvali najgorim poplavama na Balkanu u posljednjih nekoliko decenija.

Tim povodom, grupa Rotarijanaca pokrenula je inicijativu dovođenja ShelterBox-a koji baš u ovakvim situacijama obezbjeđuje šatore, filtere za vodu, mreže protiv komaraca, solarne lampe i pokrivače za porodice širom svijeta koji su pogođeni katastrofama.

Brza reakcija ShelterBox-a, prema riječima Rotarijanca  Svetislava Goncića, bio je od neprocjenjive vrijednosti širom regiona.

Trenutno je u svijetu oko 60 miliona ljudi koji su bez krova nad glavom što od posljedica prirodnih katastrofa, što od sukoba. Pružanje skloništa porodicama koje su izgubile svoje domove, kroz djelovanje, očaj pretvaraju u nadu.

Mi smo nestrpljivi da vidimo svijet gdje porodice nisu ostavljene bez krova nad glavom. Da li ste i vi?

Svojom donacijom osigurajte bolje sutra nekoj od porodica širom svijeta.

(Vedran Mitrić)



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button