KulturaZanimljivosti i zabava

Tome Cruise za novu Nemoguću misiju sprema možda najopasniju vratolomiju u historiji (VIDEO)










Glumac Tom Cruise priprema dosad najizazovniju i možda najopasniju vratolomiju, koju će sam izvesti za potrebe novog nastavka Nemoguće misije.

Holivudski superstar Cruise poznat je po tome što sam izvodi sve vratolomije na setu, bez upotrebe kaskadera, a ovaj put će izvesti base jump s litice i to vozeći motor.

Možda će Vas zanimati i:

Base skokovi su veoma opasni jer se obično izvode s relativno malih visina, poput zgrada, nebodera, litica, antena i sličnih visokih građevina ili prirodnih uzvisina.

Cruise je za novu Nemoguću misiju pripremio skok s litice, a na YouTube kanalu Paramount Picturesa okarakterizirali su ovu vratolomiju kao najveću u historiji kinematografije.

U nastavku Nemoguće misije, koji nosi naziv Dead Reckoning, Cruise se motorom zalijeće na rampu na rubu litice i u zraku ga pušta te nastavlja padobranom do podnožja planine.

Dead Reckoning je sedmi film u ovoj franšizi i bit će podijeljen u dva dijela, a uz Cruisea još će glumiti Simon Pegg, Ving Rhames, Pom Klementieff, Rebecca Ferguson i mnoge druge poznate holivudske face.



Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button