ArhivaLifestyleTuzlaTuzlanski kanton

Udruženje Lotos: „Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u BiH”










Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ organizuje prvu sesiju iskustvene podrške (Peer support) za mlade osobe sa invaliditetom  u četvrtak 14.03.2019.  u 11.00 u prostorijama I.C. „Lotos“.

Tokom realizacije projekta „Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u BiH“ koji provodi I.C. „Lotos“ u partnerstvu sa Centrom za samostalan život iz Stockholma (STIL) a u okviru programa MyRight BiH, postalo je evidentno da mladi ljudi sa invaliditetom trebaju podršku kako bi napredovali na putu ka samostalnom životu. Najbolji način za pružanje  podrške je servis vršnjačke ili iskustvene podrške. Iskustvenu podršku pružaju jedna drugoj osobe koje imaju slično životno iskustvo i mogu razumjeti probleme sa kojima se članovi grupe suočavaju.

Ovaj servis će biti na raspolaganju i roditeljima mladih osoba sa invaliditetom kako bi i oni dobili podršku za sebe i na taj način još bolje podržali svoje mlade u njihovom nastojanju da vode samostalan život.

Tokom narednog perioda sastanci iskustvene podrške će se organizovati redovno u Lotosu, pa iz Udruženja pozivaju sve mlade ljude sa invaliditetom da se jave (tel: +387 35 251 245,info@ic-lotos.org.ba), iskoriste ovaj servis i sami svojim znanjem, iskustvom i učešćem doprinesu izgradnji i jačanju drugih mladih.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button