BiH

Nezaposleni dobrotvor iz komšiluka: Besplatno čisti snijeg onim koji to ne mogu










Dobročinstvo brojnih građana Bosne i Hercegovine svakodnevno nas pozitivno iznenađuje, te dok je takvih ljudi oko nas sigurni smo da svi zajedno možemo čekati bolje sutra.

Jedan takav, zaista sjajan primjer dobrotvora iz svakodnevnog života stigao je ovih dana iz Brčkog, gdje je Alternativna televizija napravila prilog o 44-godišnjem Igoru Tomiću, “snježnom dobrotvoru”.

Možda će Vas zanimati i:

U želji da ispuni svoje slobodno vrijeme, jer je nezaposlen, Igor je odlučio da očisti snijeg ispred domova svih svojih sugrađana koji to, iz bilo kojeg razloga, ne mogu sami da urade. Uskoro je postavio svoj oglas na društvene mreže, te mu je vrlo brzo zazvonio telefon i dobio je prvi angažman.

“Došao je odmah. Ja sam poruku vidio na Facebooku, onda sam rekao da dođe i da ću da platim. Ništa, kaže, nećeš platiti. Kad sam došao iz crkve, vidim da dva auta mogu proći. I svaka mu čast. Hvala mu. Ja se njemu divim, što on ovako volonterski radi. Ja sam ljetos tražio ljude da rade, da platim da rade. Neće niko”, ističe Petar Panić koji je prvi pozvao Igora upomoć.

Igor kaže da mu je zadovoljstvo što može da pomogne drugima. Iako je nezaposlen ne želi ni da čuje da mu neko plati. Skromno priznaje da mu je ovo jedan od najboljih načina da iskoristi slobodno vrijeme, te sve shvata kao jedan vid rekreacije.

U nastavku pogledajte i šta je to sve ovaj dobrotvor kazao povodom ove zaista neobične akcije.

https://youtu.be/9q78Or_pk3I



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button