Sport

Švicarcu Schurteru olimpijsko zlato u brdskom biciklizmu










Švicarac Nino Schurter u nedjelju je postao olimpijskim pobjednikom u brdskom biciklizmu, u disciplini ‘cross country’.

Tridesetogodišnjem Švicarcu je za prolazak sedam krugova po olimpijskoj cross stazi u Rio de Janeiru trebalo nešto više od 93 minute, a njegova je prosječna brzina bila nešto veća od 22 km na sat.

Možda će Vas zanimati i:

Schurter je prije četiri godine na Igrama u Londonu u uzbudljivom finišu osvojio drugo mjesto iza Čeha Jaroslava Kulhavyja, a u Rio de Janeiru su zamijenili uloge, jer se češki biciklist dovezao do srebra s 50 sekundi zaostatka za neuhvatljivim Švicarcem. Brončano odličje pripalo je Španjolcu Carlosu Colomi Nicolasu s minutom i 23 sekunde zaostatka za pobjednikom.

Švicarac Schurter je slavljem na Igrama u Riju popunio svoju olimpijsku kolekciju, jer je nakon bronce u Pekingu i srebra u Londonu, končano završio i na najvišoj stubi pobjedničkog postolja.

Zanimljivo je da je u ovoj utrci nastupio i aktualni svjetski prvak u cestovnom biciklizmu, Slovak Peter Sagan. U utrku je krenuo iz posljednjeg reda, uspio se u početnom kilometru probiti do osmog mjesta, ali mu je nakon 5,4 km pukla guma, čime je izgubio bilo kakve izglede za viši plasman te je na kraju za pobjednikom zaostao čitav krug.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button