SportValter Tuzlanski

Sloboda u Hadžićima nastavila pobjednički niz










Nogometaši Slobode pobijedili su danas FK Radnik Hadžići rezultatom 1:2. Bila je ovo sedam prvenstvena utakmica u okviru Prve lige FBiH i sedam uzastopna pobjeda izabranika Zlatana Nalića.

Uslove za igru ​​na stadionu u Hadžićima uveliko je diktiralo loše vrijeme praćeno jakom kišom. Mreže su mirovale do 20. minute kada Radnik sjajnim golom Nargalića dolazi do vodstva.

Možda će Vas zanimati i:

Međutim, nogometaši Slobode se samo pet minuta kasnije rezultatski vraćaju u utakmicu i to golom Hasanbegovića koji pogađa za 1:1.

U nastavku utakmice obje ekipe pokušale su nametnuti svoju igru ​​i stvoriti priliku za gol, ali vremenski uvjeti i težak teren za igru ​​uvjetovali su da mreže miruju do kraja prvog dijela.

U drugom poluvremenu nešto bolja igra i veća inicijativa naših nogometaša koja je urodila plodom u 70. minuti kada sjajni Delić postiže gol i Slobodu dovodi do vodstva rezultatom 1:2 što se na kraju ispostavilo konačnim rezultatom.

Sloboda je ovom pobjedom nastavila pobjednički niz i sjajnu atmosferu pred utakmicu sa FK Željezničar u okviru 1/16 finala Kupa BiH.

FK Sloboda: Muminović, Beganović, Mujkić, Dilaver, Dervišagić, Kurtalić, Kapetanović, Mredović, Hasanbegović, Kalesić, Hadžanović.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button