Valter Tuzlanski

Kako napraviti domaće lepinje










Budite sam svoj majstor i oduševite svoje nepce i napravite domaće lepinje za iftar. Poslužite ih uz topu, ali i uz glavno jelo. Odlične su i kad odstoje pa će dobro doći za sehur.

Sastojci

600 g brašna

300 ml vode

6 kašika ulja

1 kašika šećera

1 kašičica soli

1 kvasac

Priprema

U mlakoj vodi otopite kvasac sa šećerom i ostavite da nadođe.

Brašno pomiješajte sa soli, pa dodajte vodu sa kvascem i ulje pa umijesite glatko tijesto.

Ostavite da nadođe pola sata pa rasporedite u šest loptica.

Ostavite da nadođu pola sata pa razvucite na pola cm debljine.

Ostavite ih da odstoje 15 minuta pa pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni 10 minuta.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button