Tuzla

Civilna zaštita Tuzle: Odmah zaustaviti kretanje građana unutar BiH










Sjednica Gradskog štaba civilne zaštite Tuzle održana je danas u ovom gradu, a tom prilikom je doneseno nekoliko odluka koje se odnose na prevenciju širenja zaraze koronavirusom u našoj zemlji. Najvažniji prijedlog s posljednje sjednice se odnosi na zabranu unutrašnjih migracija građana u našoj zemlji.

“Tražimo od korodinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, odnosno od federalnog i kantonalnog štaba civilne zaštite da se odmah zabrane unutrašnje migracije. Riječ je o zabrani kretanja građana iz gradova i općina u druge gradove i općine u Bosni i Hercegovini”, rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzel i komandant Gradskog štaba civilne zaštite.

Ova zabrana, prema prijedlogu Gradskog štaba civilne zaštite Tuzle, ne bi se odnosila na transport roba, a kao izuzetak bi bile i osobe koje moraju otići ljekaru ili na posao.

“Još uvijek u Tuzli nema registriranih osoba koje su zaražene koronavirusom, što ne znači da ih neće biti. Sada nam je u ovom trenutku najvažnija disciplina građana. Građani, ostanite kod kuće, držite odstojanje jedni od drugih i redovno perite ruke”, naglasio je Imamović.

Prema trenutno dostupnim podacima u Tuzlanskom kantonu u kućnoj izolaciji nalazi se više od 4.314 osoba.

Izvor: Klix.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button