Lifestyle

Recept za domaći čokoladni namaz







Čokoladni namaz bit će ti još draži kad ga napraviš sama. Uživat ćeš bez grižnje savjesti zbog sigurnosti u kvalitetu svih sastojaka.

Ako spadaš u skupinu onih koji jutro započinju slatkim, onda je ovaj recept idealan za tebe. Većinu sastojaka vjerojatno imaš u hladnjaku ili smočnici, a kondenzirano mlijeko se može kupiti gotovo u svakoj većoj trgovini.

Nareži svježi kruh, ispeci palačinke ili vafle i uživaj!

Možda će Vas zanimati i:

Sastojci:

  • 150 g oljuštenih lješnjaka
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 kašika kakaa
  • 300 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 2 kašike mlijeka
  • Prstohvat soli

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Obloži lim papirom za pečenje, rasporedi lješnjake i peci ih 8-10 minuta. Obavezno ih protresi jednom tijekom pečenja.
  • Kad poprime zlatnu boju, premjesti ih u multipraktik i usitni ih. Ugasi uređaj tek kada poprime konzistenciju sličnu maslacu od kikirikija.
  • Rastopi čokoladu na laganoj vatri, ulij kondenzirano mlijeko i dobro promiješaj.
  • Čokoladu, kakao, ekstrakt vanilije, sol i lješnjake stavi u multipraktik. Kad se svi sastojci sjedine, dodaj mlijeko kako namaz ne bi bio pregust. Izmiksaj, probaj i dodaj još mlijeka po potrebi.

Ovo čokoladno zadovoljstvo možeš držati u staklenkama na sobnoj temperaturi četiri, a u hladnjaku do 30 dana.

Dobar tek.

Izvor: gastro.24sata

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button