Čokoladni namaz bit će ti još draži kad ga napraviš sama. Uživat ćeš bez grižnje savjesti zbog sigurnosti u kvalitetu svih sastojaka.
Ako spadaš u skupinu onih koji jutro započinju slatkim, onda je ovaj recept idealan za tebe. Većinu sastojaka vjerojatno imaš u hladnjaku ili smočnici, a kondenzirano mlijeko se može kupiti gotovo u svakoj većoj trgovini.
Nareži svježi kruh, ispeci palačinke ili vafle i uživaj!
Sastojci:
- 150 g oljuštenih lješnjaka
- 100 g tamne čokolade
- 1 kašika kakaa
- 300 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 2 kašike mlijeka
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Obloži lim papirom za pečenje, rasporedi lješnjake i peci ih 8-10 minuta. Obavezno ih protresi jednom tijekom pečenja.
- Kad poprime zlatnu boju, premjesti ih u multipraktik i usitni ih. Ugasi uređaj tek kada poprime konzistenciju sličnu maslacu od kikirikija.
- Rastopi čokoladu na laganoj vatri, ulij kondenzirano mlijeko i dobro promiješaj.
- Čokoladu, kakao, ekstrakt vanilije, sol i lješnjake stavi u multipraktik. Kad se svi sastojci sjedine, dodaj mlijeko kako namaz ne bi bio pregust. Izmiksaj, probaj i dodaj još mlijeka po potrebi.
Ovo čokoladno zadovoljstvo možeš držati u staklenkama na sobnoj temperaturi četiri, a u hladnjaku do 30 dana.
Dobar tek.
Izvor: gastro.24sata