Lifestyle

Postanite dio nezaboravne priče “Sarajevo 2016”Evropski parlament mladih je nevladina organizacija koja djeluje u BiH od 2013. godine. Ova organizacija predstavlja jednu od najvećih evropskih platformi za političku debatu, međukulturalne susrete, političko obrazovanje i razmjenu ideja

Nakon uspješno realiziranih Regionalnih foruma, Evropski parlament mladih u BiH organizira drugu Nacionalnu sesiju pod nazivom Sarajevo 2016. U periodu od 19. do 22. maja 2016. godine, u Sarajevu će se na jednom mjestu okupiti mladi ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva. Nacionalna sesija predstavlja simulaciju rada Evropskog parlamenta te će kroz program sesije učesnici imati priliku diskutirati o najaktuelnijim problemima sa kojima se susreće evropsko društvo.

Sarajevo-2016-Logo

Cilj projekta jeste promocija aktivnog evropskog građanstva i jačanje društvene svijesti. Svi mladi koji budu izabrani kao učesnici ovog projekta unaprijedit će svoje vještine javnog govora, kritičkog razmišljanja i timskog rada.

Evropski parlament mladih u BiH očekuje da će učesnici pokazati:

  • Komunikacijske i vještine debatiranja
  • Odlično poznavanje engleskog jezika
  • Spremnost na timski rad

 

Bitno je istaknuti da bi svi učenici trebali biti uzrasta od 16 do 19 godina. Cijena participacije na ovom događaju iznosi 60 KM, što uključuje troškove hotelskog smještaja, obroka, materijala i certifikata koje će dobiti svaki učesnik, a troškovi prijevoza učesnika izvan Sarajeva će biti refundirani. Prethodno iskustvo u događajima organiziranim od strane Evropskog parlamenta bit će uzeto u razmatranje.

Evropski parlament mladihIzuzetna nam je čast i zadovoljstvo što je Ambasada Švicarske u BiH prepoznala kvalitet i značaj ovog projekta, te je odlučila podržati projekt kao glavni sponzor i partner.

Ukoliko i vi vjerujete da mladima i pozitivnim ljudima treba pružiti priliku da iskažu svoja mišljenja i stavove, ne oklijevajte da postanete dio ove uzbudljive priče.

Aplicirati možete putem sljedećeg linka

https://podio.com/webforms/15633981/1047728

a za sve dodatne informacije posjetite www.eyp.ba i Facebook stranicu https://www.facebook.com/eypsarajevo.

Rok za apliciranje je 01. maj 2016. godine.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button