TuzlaTuzlanski kantonVijesti

Pozorište mladih Tuzle: Počinje upis u Dramski studio za djecu i mladeDramski studio za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle je poseban oblik dramske edukacije i rada s djecom i mladima gdje se putem umjetnosti i drame, kao sredstva u odgoju, doprinosi u izgradnji socijalnog, kognitivnog i emocionalog razvoja.

Dramski odgoj ne služi samo za razvijanje dramske darovitosti i upoznavanju sa dramsko-scenskim izrazom, već je izuzetno koristan za razvoj kompletne ličnosti. Pomaže djeci i mladima da kroz dramsku igru razviju svoju kreativnost i maštu, steknu sigurnost i samopouzdanje, da se pripreme za susret s realnošću.

Možda će Vas zanimati i:

Rad se odbija u grupama mlađeg, srednjeg i starijeg uzrasta u zavisnosti od uzrasta polaznika. Svi polaznici koji se odluče za pohađanje Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle 2024. potpisuju Pravilnik o radu u kojem su jasno definisana međusobna prava i obaveze. Za maloljetne osobe, Pravilnik potpisuje roditelj/staratelj.

Po završetku edukacije polaznici polažu završni ispit, te dobijaju Certifikat o završenoj početnoj fazi Dramskog studija u 2024. godini, nakon čega dobijaju pravo za pohađanje napredne faze.

Edukatori u Dramskom studiju za djecu, mlade i odrasle su mladi diplomirani glumci, pedagozi, psiholozi, nastavnici razredne nastave, doktori, novinari, ali i studenti različih profila osposobljeni za primjenu drame u odgoju.

Saglasnost za realizaciju modula rada u Dramskom studiju za djecu, mlade i odrasle izdalo je Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona. Radionice se realizuju jednom sedmično u skladu s Politikom zaštite dječijih prava Mladih Tuzle.

Upis za uzrast od 6 do 22 godine traje od 25.1 – 25.3.2024. godine.

Prijave putem telefona: 061 36 56 00

Svi prijavljeni kandidati i njihovi roditelji biće telefonski obaviješteni o prvom zajedničkom sastanku na kojem će se realizovati javna prezentacija cjelokupnog projekta.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button