Super vodič - Gdje izaći

Najavljene 4. Večeri Baroka u Narodnom pozorištu u Tuzli


Građani Tuzle će u petak u Narodnom pozorištu u Tuzli moći uživati u zvucima prefinjene, klasične muzike. Tako će muzički sladokusci imati priliku slušati izvedbe muzičkih profesionalaca.

”Četvrta godina za redom i 4. Večeri Baroka posvećene profesoru Čestimiru Dušeku. Naša škola nosi njegovo ime njemu u čast ujedno obilježavamo i Svjetski dan muzike. Ove godine nam dolazi veliki broj solista iz regiona, ovo je potvrda da je koncert međunarodnog karaktera tako da imamo iz Hrvatske i Srbije goste, soliste i ansamble” rekla je Zrinka Andrejaš, direktorica „SMŠ“ Tuzla.

Kroz večeri baroka izvode se barokne kompozicije u različitim kombinacijama dok će na koncertu učestvovati muzički umjetnici iz Bosne i Hercegovine i regiona.

”Do sada su izvedeni skoro svi Bahovi klavirski koncerti, više će sada Bah biti zastupljen kod violine i preporučujem našoj publici da dođe 21.06.2019. godine na otvaranje festivala” kaže direktorica Andrejaš.

Suorganizator 4. Večeri Baroka je BKC Tuzla iza kojeg je u prethodnom periodu niz muzičkih projekata: od projekta Međunarodnog šampionata horova do Festivala sevdalinke.

”Koristim priliku da pozovem građane, publiku da dođu i nadam se da će i ovaj koncert imati svoju publiku i da će publika imati šta čuti” rekao je Hari Ejubović, suorganizator 4. Večeri baroka.

Ulaz na ovaj prestižni muzički koncert je besplatan, poručili su organizatori 4. Večeri Baroka. Koncert se održava u petak od 20:00 sati u Narodnom pozorištu u Tuzli.

IZVOR: rtvslon.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button