Lifestyle

Izbjegavajte ovaj upalni ugljikohidrat ako patite od čestih probavnih problema

Nađite zdraviju alternativu




Ugljikohidrati su ključni izvor energije za tijelo, ali nije svaki ugljikohidrat isti. Upalni ugljikohidrati, poznati po potencijalnom izazivanju hronične upale, posebno su povezani s probavnim nelagodama. Nutricionistica Krutika Nanavati otkriva tajnu kako izbjeći upalne ugljikohidrate i poboljšati opće zdravlje.

Nanavati ističe da rafinirani šećeri u slatkišima, pecivima i bezalkoholnim pićima spadaju među upalne ugljikohidrate koje treba izbjegavati. Ovi šećeri, često prisutni u prerađenoj hrani, brzo se apsorbiraju, izazivajući nagli skok šećera u krvi. Ova neravnoteža može dovesti do upale i poremetiti crijevnu ravnotežu, rezultirajući probavnim problemima poput nadutosti i nelagode.

“Izbjegavanje upalnih ugljikohidrata, poput rafiniranog šećera, ključno je za ublažavanje probavnih nelagoda, očuvanje ravnoteže crijevnog mikrobioma i smanjenje upale”, savjetuje Nanavati. Ovaj pristup može doprinijeti općem blagostanju i održavanju zdrave probave.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button