Lifestyle

Gastro preporuka: Pileći paprikaš sa krompirom










Potrebni sastojci: pile, 1 kg krompira, 1 dl ulja, 1 mrkva, 1 paradajz, 1 kašičina paradajza iz tube, 2 glavice crnog luka, 1 paprika, aleva paprika, peršunov list, mljeveni biber, so…

Način pripreme: 

Očišćeno pile isjeći na komade i oprati,

Na zagrijanom ulju ili masti propržiti sitno isjeckan crni luk, dodati na kolutove isječenu mrkvu, isječenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuhano, dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve paprike, očišćen i na kocke isječen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuhati dok ne bude gotovo. Kuhan paprikaš skinuti sa vatre, umiješati pola kašičice sitno isjeckanog peršunovog lista i malo mljevenog bibera.

Izvor: recepti.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button