Sport

Boris Džidić za Kameleon otkrio: Zbog čega je odstranjen Adi SarajlićAdi Sarajlić, playmaker OKK Sloboda, odstranjen je iz prve ekipe. Potvrdio je to za Kameleon i trener Boris Džidić, a kao razlog je naveo konstantno kršenje discipline u klubu.

“Taj problem se pojavio pri samom mom dolasku u klub. Imali smo sastanak sa Adijem u svlačionici, gdje smo mu rekli da takve stvari nećemo tolerisati. Adi se sa time složio, međutim, isti problem se ponovo pojavio. Osim nepoštivanja trenera i struke, pojavio se i loš odnos među igračima i jednostavno nije bilo više razloga da on ostane sa nama. Dakle, nije odstranjen zbog svog košarkaškog kvaliteta, već da bi sačuvali mir u svlačionici”, istakao je Džidić.

adi

Kako nam je otkrio prvi trener Slobode, loš privatni odnos između njega i Sarajlića nije postojao.

“Ne znam razlog tome. Meni je trener Džidić saopštio na treningu samo to da nisam potreban ekipi”, kratko je izjavio za Kameleon Sarajlić, koji je u prošloj sezoni bio jedan od važnijih igrača u sjajnim rezultatima kluba pod vodstvom Damira Mulaomerovića.

Sarajlić i dalje ima ugovor sa klubom, a nastavak sage očekuje se u ponedjeljak kada se predsjednik kluba Aid Berbić vrati sa poslovnog puta.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button