Crna hronika

LUKAVAC: Poznat i objavljen identitet napadača koji su pucali na policiju







Poznata su imena napadača koji su jučer pucali na pripadnike Kriminalističke policije u Lukavcu. Zoran i Slaviša Mihajlović iz Bijeljine, te Velibor Tomić i Dragan Džaković iz Lopara identificirani su kao napadači koji su pucali iz automatskog oružja na pripadnike policije koji su u naselju Rosulje u općini Lukavac obavljali uviđaj radi rasvjetljavanja razbojništva nad povratnikom Urošem Stojanovićem, rečeno je Srni u dobojskom Centru javne bezbjednosti.

Glasnogovornik MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić rekao je Srni da se još jedno lice može dovesti u vezu s napadačima, kao pomagač, te da je istraga u toku. Policija i dalje traga za njima, a putevi kojima su se osumnjičeni mogli kretati su blokirani.

U potrazi učestvuju pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i Centra javne bezbjednosti Doboj. Ukoliko vremenski uvjeti dozvole, bit će angažiran i helikopter Republike Srpske.

Četiri lica pucala su jučer iz automatskog oružja na pripadnike policije koji su u naselju Rosulje obavljali su uviđaj radi rasvjetljavanja razbojništva nad Urošem Stojanovićem (87), srpskim povratnikom u Donju Brijesnicu kod Lukavca, koji je pretučen u srijedu, 24. februara. Nakon što su jučer u 10.30 sati pucali na policiju, napadači su automobilom pobjegli ka Petrovu.

Stojanoviću, koji živi sam u porodičnoj kući u zaseoku Rosulje, nanesene su povrede po rukama, glavi i tijelu, zbog čega je povrijeđeni starac u teškom stanju prebačen u tuzlansku bolnicu. Njega je vezanog u kući pronašao komšija.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button