Sport

Lynetta Kizer debituje za BiH: Sviđa mi se ovdje, zavoljela sam ćevape




Ženska košarkaška reprezentacija BiH nastavlja kvalifikacijski put za Evropsko prvenstvo koje će se 2017. godine održati u Češkoj. Naredni protivnik naših najboljih košarkašica je Izrael, a utakmica se igra ove subote u Tel Avivu.

“Zadovoljan sam pristupom igračica na treninzima. Imamo nekoliko problema sa povredama, pod upitnikom su Dragana Svitlica i Tamara Kapor, ali će putovati sa nama u Izrael. Jedina igračica koja je otpala za naredni susret je Matea Tavić”, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije selektor Zmajica Goran Jovanović, te se osvrnuo na narednog protivnika.

IMG_9093

“Izrael je brza i agresivna ekipa, očekuje nas teška utakmica. Nadam se da ćemo pokazati dobru igru i na kraju upisati prvu pobjedu.”

Kapitenka reprezentacije Milica Deura i ponajbolja mlada košarkašica naše zemlje Marica Gajić, istakle su kako su sve igračice spremne za utakmicu, te da imaju kvalitet da na kraju pobijede u Izraelu.

IMG_9090

Nakon što je propustila prve dvije utakmice u kvalifikacijama, Lynetta Kizer imat će u susretu protiv Izraela svoj debi za našu reprezentaciju.

“Zadovoljna sam i drago mi je što konačno mogu zaigrati za BiH. Sviđa mi se ovdje u Tuzli, djevojke su sjajne, a zavoljela sam i ćevape”, kroz smijeh je kratko rekla naturalizirana Amerikanka u dresu naše selekcije.

IMG_9088

Igračice BiH večeras u 19:00 sati kreću na put za Izrael, gdje će sutra odraditi trening. Utakmica se igra u subotu, 20. februara, sa početkom u 18:40 sati.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button