Tuzla

(FOTO/VIDEO) Svečano otvaranje gradilišta Kampusa UNTZ održano je danas u Tuzli.

Treći oktobar će biti zvanični datum početka radova na Kampusu

Tim povodom odvilo se polaganje kamena temeljca koji je označio početka izgradnje Kampusa. Nakon ovoga, upriličena je svečana ceremonija na kojoj su se obratili predstavnici UNTZ kao i Vlade Tuzlanskog kantona.

Ispred operativnog tima za razvoj Kampusa obratio se dr.sc. Damir Zenunović, redovni profesor.

Nakon njega riječ je preuzela Vedrana Vuković, studentica i predsjednica SPUT-a prenoseći impresije ali i nade studenata i studentica UNTZ.

Rektorica UNTZ dr.sc. Nermina Hadžigrahić, govorila je o značaju ovog projekta za obrazovanje i razvoj studenata i studentica te uputila zahvale za svu pruženu podršku.

Ministar obrazovanja i nauke TK, dr. sc. Ahmed Omerović pružio je uvid u važnost izgradnje kampusa Univerziteta u Tuzli, te kako će ovaj projekat doprinijeti unaprijeđenju obrazovanja u našoj regiji.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović dao je uvid u ulogu kompletne Vlade TK kada je riječ o izgradnji Kampusa, te kakve će pozitivne utjecaje ostaviti na zajednicu.

Na kraju se obratio i Premijer Vlade TK Irfan Halilagić govoreći o procesu realizacije jednog ovako velikog projekta, ali i onome što predstoji u budućnosti.

Svečana ceremonija uveličana je izvedbama profesora Kenana Hasića (operskog soliste), profesorice Jasmine Kasumović (violinistice) te, Darije Kadrić (pijanistice) te, uz izvedbu UKUD „Zvonko Cerić“ studentske himne Gaudeamus.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button