Tuzlanski kanton

Dodijeljene medalje za kvalitet proizvoda na Sajmu šljive u Gradačcu










Danas su na 51. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i industrije, Sajmu šljive u Gradačcu dodijeljenje medalje za kvalitet izloženih proizvoda. Ocjenu kvaliteta senzornom analizom vršila je komisija Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta iz Sarajeva. Voditelj Turističkog ureda Gradačac Amirom Pašalićem dodijelio je medalje za izložene proizvode na ovogodišnjem Sajmu šljive.

Nakon senzorne analize uzoraka najveći broj poena osvojio je proizvod Integralno brašno proizvođač Mlin Nezić i ovaj proizvod je ukupni pobjednik Sajma šljive za 2024. godinu.

I ove godine najviše prijavljenih uzoraka za ocjenu kvaliteta bili su proizvodi mliječne industrije. Kako je istaknuto na svečanoj ceremonije uručenja priznanja, firme Lactalis BH i Meggle prezentuju proizvode koji su posebno istaknuti svojim kvalitetom i nagrađeni su zlatnim  medaljama.

Zlatne medalje dodijeljene su za proizvode:

– Dukat Imuno mlijeko, Lactalis BH doo, Gradačac,

– Dukat tekući jogurt 2,8% 1kg, Lactalis BH doo, Gradačac,

– Dukat Brzo&Fino Mileram 30% 400g, Lactalis BH doo, Gradačac,

– Vajkrem light, Meggle doo, Posušje,

– Vajkrem Classic, Meggle doo, Posušje,

– Vajkrem –začinski, Meggle doo, Posušje,

– Jaja L – Klasa A, Agrex d.o.o.,

– Brašno tip 500, Mlin Nezić Gradačac,

– Integralno brašno, Mlin Nezić Gradačac.

Srebrena medalja:

– Brašno tip 400, Mlin Nezić Gradačac

– Smokve u maslinovom ulju, Alimeana, Turska.

Firmi Herba Solution Sarajevo za proizvode Gavez krema i Mehlem dodijeljena su priznanja za kvalitet.

“Sajam šljive je prilika da pokažemo plodove našeg rada i inovacija koje kontinuirano uvodimo u našu proizvodnju. Nagrade koje smo osvojili su potvrda da je naš trud prepoznat i cijenjen, ne samo od strane stručnjaka već i od naših potrošača. Lactalis BH nastavlja sa predanim radom, težnjom ka izvrsnosti i razvojem proizvoda koji zadovoljavaju i najzahtjevnije ukuse, rekao je direktor tvornice Inmer,” rekao je Edin Bahić prilikom preuzimanja nagrada.

“Mlin Nezić je dugogodišnji partner gradačačkog sajma i mi se ovdje osjećamo i kao domaćini Sajma šljive. Jako nam znači da smo uključeni i da smo prisutni na ovom sajmu gdje prezentujemo naš rad i naše proizvode. Dvije zlatne i jedna srebrna medalja za kvalitet prozvoda nam je dodatni vjetar u leđe, poticaj da radimo dobru stvar. Dugi niz godina održavamo kvalitet koji su naši kupci prepoznali ali i organizator i Poljoprivredni fakultet u Sarajevu koji su nam dodijelili priznanje za Integralno brašno proizvođač Mlin Nezić kao ukupnog pobjednik Sajma šljive za ovu godinu,” kazao je Halil Nezić, pravni zastupnik firme Mlin Nezić.

“Sajam u Gradačcu je jedan od tradicionalnih sajmova gdje Mljekara Meggle redovno učestvuje. Sajam je dobro posjećen i Mljekara Meggle želi prikazati naša dostignuća u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda. To pokazuju i ove tri zlatne medalje koje smo dobili za tri okusa našega vajkrema. Mljekara Meggle je poznata po kvalitetu i ubuduće ćemo dolaziti na sajmove i održati kvalitet kao do sada,” rekao je Vedat Pašić, prokurista firme Meggle d.o.o Posušje.

Zlatna medalja za kvalitet proizvoda dodijeljena je i firmi Agrex Donji Žabar za kokošija jaja L – klasa A. Firma Agrex bavi se proizvodnjom konzumnih jaja, jednodnevnih pilića, koka nosilja i stočne hrane. Ima zaokruženu proizvodnju od njive do trpeze, posluje i plasira svoje proizvode na tržištu cijele Evrope. Kvalitetom svojih proizvoda iz godine u godinu raste i danas je partner najvećih evropskih trgovinskih lanaca.

“Mi dolazimo iz Turske i veoma smo zadovoljni što smo ponovo u Gradačcu. Ovdje smo bili prije dvije godine i veliak nam ješast što smo ponovo dobili zlatnu medalju za naše prozvode. Firma dolazi iz Izmira i bavimo se proizvodnjom maslinovog ulja i  naši proizvodi su zastupljeni na inozemnom tržištu,” rekao je Muhamed Ugur Sezgin, predstavnik firme Alimeana.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button