Tuzlanski kanton

Sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata u TK za 2024.










Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona raspisalo je Javni poziv za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata za 2024. godinu.

U budžetu Tuzlanskog kantona za 2024. godinu za projekte sportske infrastrukture planirana su sredstva u iznosu od 759.000 KM.

Za kapitalne transfere drugim nivoima vlasti i fondovima obezbijeđeno je 409.000 KM, za kapitalne transfere neprofitnim organizacijama 230.000 KM dok je za kapitalne transfere javnim preduzećima predviđeno 120.000 KM.

Javni poziv ostaje otvoren do 16. septembra 2024. godine, a objavljen je na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona.

Sredstva će biti dodjeljena jedinicama lokalne samouprave sa područja Tuzlanskog kantona, javnim preduzećima u oblasti sporta osnovanim u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, javnim ustanovama, sportskim klubovima i sportskim klubovima osoba sa invaliditetom za namjene sufinansiranja rekonstrukcije i opremanja potojećih sportskih objekata na području TK u cilju ostvarivanja javnog interesa u sportu kroz podsticanje i obezbjeđenje uslova za obavljanje i razvoj sportskih djelatnosti.

Kada su u pitanju projekti rekonstrukcije postojećih sportskih objekata bit će sufinansirani projekti rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i redovnog održavanja sportskih objekata dok će kod projekata opremanja sportskih objekata biti sufinansirani oni koji se odnose na opremanje sportskih objekata, u okviru kojih se sufinansiraju projekti koji se odnose na nabavku sportske opreme, saopćeno je iz Tuzlanskog kantona.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button