Crna hronika

Sutra dan žalosti u Unsko-Sanskom Kantonu










Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) donijela je Odluku kojom se petak, 23. august, proglašava Danom žalosti na području cijelog kantona. Sutra će biti održana komemoracija žrtvama tragičnog događaja u Sanskom Mostu, u kojem su život izgubila tri uposlenika JU Gimnazija Sanski Most.

U odluci Vlade USK navodi se da će Dan žalosti biti obilježen obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela kantonalne vlasti i tijela jedinica lokalne samouprave. Zastave će također biti spuštene na pola koplja na zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih lica, kao i na objektima gdje fizička lica obavljaju samostalne djelatnosti.

Možda će Vas zanimati i:

Na Dan žalosti, prema odluci Vlade, zabavne priredbe neće biti dozvoljene, a pravna lica koja obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost dužna su prilagoditi svoje programe na način koji odgovara ozbiljnosti dana. To uključuje emitiranje sadržaja koji odražavaju karakter Dana žalosti.

Odluka stupa na snagu odmah, a po ovlaštenju premijera Unsko-sanskog kantona Nijaza Hušića, potpisao ju je Adnan Habibija, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Ovaj tragični događaj ostavio je dubok trag kako u lokalnoj zajednici Sanskog Mosta, tako i u cijelom Unsko-sanskom kantonu, a Dan žalosti bit će prilika da se odaju počasti i izrazi suosjećanje prema porodicama nastradalih, kao i da se cijeli kanton prisjeti onih koji su izgubili svoje živote na tragičan način.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button