Valter Tuzlanski

Open Bingo Ljetno kino Tuzla: Prva noć Sarajevo Film Festivala










Na Trgu Slobode sinoć je svečano otvoreno Ljetno kino Bingo Tuzla, čime je u ovom gradu obilježen početak Sarajevo Film Festivala. Kino je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, a prisutni su s oduševljenjem dočekali početak najvećeg filmskog festivala u regiji.

Bingo Group, kao ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, po drugi put dovodi ovaj poseban kulturni događaj u Tuzlu. Tijekom osam ljetnih noći Trg Slobode bit će centralno mjesto okupljanja ljubitelja filma, sa 400 sjedećih mjesta u ljetnom kinu, gdje će publika moći uživati ​​u projekcijama iz dijela programa Sarajevo Film Festivala.

Možda će Vas zanimati i:

„Kao vodeća poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini i ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, ponosni smo što imamo priliku biti dio ovog prestižnog događaja koji okuplja filmske entuzijaste iz cijelog svijeta. Otvaranjem Ljetnog kina Bingo Tuzla, u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom i Turističkom zajednicom Tuzla, želimo tuzlanskoj publici pružiti jedinstveno festivalsko iskustvo pod vedrim nebom“, istakla je Tatjana Paunoski ispred Bingo grupe. .

Svojim djelovanjem Bingo Group pokazuje opredijeljenost za razvoj društva, a partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom izgradilo je naše mjesto susreta i filmske čarolije u Tuzli.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović naglasio je da održavanje Sarajevo Film Festivala u Tuzli doprinosi obogaćivanju turističke ponude i stvara osnovu za još veći razvoj sedme umjetnosti u ovom kantonu.

„Iskreno se zahvaljujemo Bingo grupi, najvećem domaćem investitoru i stalnom partneru u mnogim važnim aktivnostima za naš kanton, na ovom partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom. Uvjeren sam da će ova suradnja dati značajan doprinos razvoju kulturnog i gospodarskog ambijenta u BiH, na radost ljubitelja filmske umjetnosti. Sretan sam zbog činjenice da je filmski glamur stigao i na naše prostore zahvaljujući Bingo Ljetnom kinu Tuzla.”

Svjetska premijera filma “Poslije ljeta” bosanskohercegovačkog oskarovca ​​Danisa Tanovića otvorila je 30. Sarajevo Film Festival i oduševila tuzlansku publiku, a u zraku su se osjećali pozitivna energija i uzbuđenje.

Ulaznice za projekcije u Ljetnom kinu Bingo Tuzla mogu se kupiti u Turističkom informativnom centru Tuzla – svakim danom od 16:00 do 20:30 sati, na adresi Soni trg 6, kao i online putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff. .ba, na tickets.sff.ba i putem mobilne aplikacije Sarajevo Film Festivala.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button