Sport

VAR-u “pune ruke posla”, tri penala i zaslužena pobjeda Sarajeva nad Slobodom










Nakon ispadanja od Spartak Trnave u drugom pretkolu Konferencijske lige, u Sarajevu su se potpuno okrenuli domaćim takmičenjima. Na Koševu ne kriju da žele titulu, a počeli su sigurnom pobjedom protiv Slobode, koja se vratila u elitni rang bh. fudbala.

U prvih 20-ak minuta Sarajevo je bilo opasnije, a onda je VAR provjerom sviran penal za goste iz Tuzle. Dugo je trajao prekid, potom je sudija Bandić sam otišao da pogleda i pokazao na bijelu tačku. Uočeno je da je Jović srušio Osmakovića, a Husejinović je zatresao mrežu bivšeg kluba.

Možda će Vas zanimati i:

Ubrzo nakon toga stopostotna šansa za Sarajevo, ali Hamzić sa nekoliko metara puca ravno u Muminovića. Bubanja je probao u 38. minuti, no preko gola. U 42. minuti nova velika šansa za Sarajevo, ali je Muminović dobro odbranio udarac Kyeremeha.

Jović kasni na ubačaj Đorđevića, a potom je Soldo izblokiran. Hamzič gađa pored gola, a Guliahsvili je izašao sam pred golmana Slobode, koji brani, no svejedno je Gruzijac bio u ofsajdu. Duboko u nadoknadi prvog dijela dosuđen je penal za domaće. VAR je opet intervenisao, a Guliashvili siguran za 1:1.

Čataković, Oliveira i Čelik već na poluvremenu u igri kod Sarajeva, a kod Slobode je ušao Haračić. Odmah su prijetili Čataković i Oliveira, potom i Guliashvili, pa Beganović, ali bez promjena.

U 53. minuti Oliveira glavom dobro gađa, Muminović opet brani. Zatim Kyeremeh pogađa vanjski dio mreže, a u 56. minuti bolja igra Sarajevu dolazi na naplatu. Đorđević šutira, lopta dolazi do Bubanje, koji je vraća, a Đorđević ponovo natrčava i zabija za 2:1.

Treći penal na meču i drugi za Sarajevo dosuđen je u 67. minuti. Izborio ga je Kyeremeh, a Čataković bio siguran za 3:1, što je bio i konačan rezultat meča. Interesantna situacija u 73. minuti, kada je policijski pas ušao na teren, pa je nastao mali prekid.

U 80. minuti Renan Oliveira u novoj šansi. Izašao je sam pred gol Tuzlaka, a onda iskosa malo pogodio vanjski dio mreže. Sarajevo je mirno utakmicu privelo kraju i ostvarilo veliku pobjedu. Inače, u posljednjim sekundama velika šansa za Guliashvilija, sjajno gađa iz slobodnjaka, a brani Muminović.

Imalo je Sarajevo veliki broj udaraca, moglo je biti i uvjerljivije, ali i ovako svi Koševo napuštaju zadovoljni jer se na najbolji način najavila borba za titulu. Sarajevo u 2. kolu gostuje Slogi, pa dočekuje GOŠK.

Sarajevo – Sloboda 3:1

SARAJEVO: Rockov, Jović, Đorđević, Guliashvili, Soldo, Hamzić, Unušić, Bubanja, Kyeremeh, Beganović, Kuprešak.

SLOBODA: Muminović, Bratovčić, Husejinović, Hadžieganović, Jovašević, Cvijanović, Osmanković, Kurtalić, Tallison, Beganović, Dervišagić.

Kameleon.ba/SPOR SPORT



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button