Valter Tuzlanski

Mostar četvrti na listi najboljih gradova za posjetiti u 2024. godini

Veliko priznanje

– Lonely Planet ispituje više od 200 stručnjaka koji predviđaju najočekivanija mjesta i iskustva s putovanja u nadolazećoj godini, naveo je World of Statistics

Mostar je četvrti od deset najboljih gradova u svijetu za posjetiti u 2024. godini, objavio je Lonely Planet, australski izdavač knjiga turističkih vodiča, objavio je na X profilu World of Statistics, što je veliki podstrek promociji najvećeg hercegovačkog grada.

Možda će Vas zanimati i:

Na listi od deset najboljih gradova prvo mjesto zauzima kenijski Nairobi, na drugom mjestu je francuska prijestolnica Pariz koja će 2024. godine ugostiti Olimpijske igre, a na trećem je mjestu kanadski Montreal.

Mostar se našao odmah iza njih na četvrtom mjestu kao poznata turistička destinacija koja je interesantna turistima iz svih krajeva svijeta.

-Mostar je najveći grad u Hercegovini, s malom, ali potpuno očaravajućom starom gradskom jezgrom. U sumrak svjetla brojnih mlinskih restorana svjetlucaju preko žuborećih potoka, uski Kujundžiluk radosno vrvi od prodavača drangulija, a između njih najslavniji most na Balkanu tvori veličanstveni kameni luk između srednjovjekovnih kula, napisao je o Mostaru Lonely planet.

Na petom mjestu među najboljim svjetskim gradovima za posjetiti tokom naredne godine je Philadelphia, SAD, a na šestom mjestu brazilski Manaus. Sedmo mjesto zauzela je indonezijska Jakarta, a na osmom je Prag.

Deveto mjesto pripalo je turskom Izmiru, a deseto Kansas Cityju u SAD-u.

– Lonely Planet ispituje više od 200 stručnjaka koji predviđaju najočekivanija mjesta i iskustva s putovanja u nadolazećoj godini, naveo je World of Statistic koji je objavio njihovu listu najboljih svjetskih gradova za posjetu tokom 2024. godine.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button