Sport

Sloboda slavila protiv Leotara na renoviranom terenu Tušnja




U 22. kolu m:tel Premijer lige BiH crveno-crni su na Gradskom stadionu Tušanj pobijedili Leotar 2:1. Dvostruki strijelac bio je Stojan Vranješ.

Već na samom početku susreta u 4. minuti penal za Slobodu. Vranješ je šutirao, lopta pogađa u ruku jednog gostujućeg fudbalera, a sudija Peljto pokazuje na bijelu tačku. Odgovornost je upravo preuzeo Vranješ koji pogađa mrežu Leotara za vodstvo crveno-crnih.

U 54. minuti na semaforu je stojalo 2:0. Husejinović je odlično prošao po lijevoj strani, prevario svoje čuvare i centrirao, a Vranješ glavom postiže svoj drugi pogodak na utakmici.

Leotar je iz prve prave prilike na utakmici postigao pogodak. Aćimović se u 85. minuti najbolje snašao u  šesnaestercu Slobode i smanjuje zaostatak gostiju na 2:1. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Sloboda upisuje novu pobjedu u domaćem prvenstvu, na erupciju oduševljenja  navijača koji su ponovo bili 12. igrač Tuzlaka.

Od prve minute na današnjoj utakmici Sloboda je nastupila u sastavu: Erić, Šubert, Jusić, Kapetanović, Osmić J., Vošnjak, Pervan, Vranješ, Alić, Husejinović i Delić. Priliku za igru još su dobili  Mehmedović, Osmić M, Kurtalić i Osmanković.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button