BiHVijesti

MUP KS – U sinoćnjoj akciji uhapšene dvije osobe, za trećom se traga




Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su u sinoćnjoj akciji uhapsili dvije osobe, inicijala A.A. i F.G, a za osobom inicijala A.M. se traga. Oni se dovode u vezu sa organiziranim kriminalom – neovlašteni promet opojnih droga.

Glasnogovornik MUP KS Mirza Hadžiabdić je za Fenu pojasnio da je u akciji, koja je izvedena pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uhapšena osoba inicijala A. A. (1980) iz Sarajeva, gdje je i nastanjen.

Također, uhapšen je i F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Povreda tajnosti postupka”.

Možda će Vas zanimati i:

Za osobom inicijala A. M. (1985), raspisana je operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

– Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela – kazao je Hadžiabdić.

Uhapšene osobe su smještena u službene prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i hapšenja.

Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button