Kultura

Poslije knjige, stiže i 5. nastavak filma “Igre gladi”










Bez obzira da li više voliš popularne knjige „Igre gladi“ ili ti više prija njihova filmska adaptacija, u kojima glumi Jennifer Lawrence, obradovaće te činjenica da kraj poznate sage još nije došao. Naime, prošle godine je najavljeno da će ove godine izaći nastavak poznate knjige, a sada je potvrđeno da će ista dobiti i svoj film.

Lionsgate je službeno objavio da će nova knjiga Suzanne Collins  „The Ballad of Songbirds and Snakes“, koja će se u knjižarama naći od 19. maja, dobiti i svoju filmsku verziju. Francis Lawrence, koji je režirao sve dijelove osim prvog filma ovog poznatog serijala, će zajedno sa producentima Ninom Jacobson i Bradom, raditi na nastavku serijala „Igre gladi“.

Ukoliko ne znaš o čemu će se raditi u novom nastavku planetarno popularnih „Igara gladi“, radnja će pratiti tinejdžersku dob predsjednika Coriolanusa Snowa, glavnog protagoniste, odnosno period mnogo godina prije nego što je postao predsjednik. Radnja će se vratiti 64 godine unazad, a Snow će biti prikazan u potpuno drugačijem svjetlu od onog na koje smo navikli, kada je o njemu riječ.

Još trebamo sačekati da bismo saznali ko će utjeloviti lik tinejdžera Snowa u „The Ballad of Songbirds and Snakes“. Joe Drake, predsjedavajući produkcijske kuće Lionsgate Motion Picture Grupe je istakao kako će novi nastavak biti prioritet za njih, tako da novi dio možemo očekivati u najkraćem mogućem roku.

Prethodna četiri filma „Igre gladi“ su snimljena između 2012. i 2015. godine, i u većini slučajeva su bili suočeni sa solidnim kritikama publike. Komercijalno su, međutim, prošli mnogo bolje, zaradivši ukupno gotovo 3 milijarde američkih dolara.

Izvor: Ultra.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button