BiHMuzikaU fokusu

Ne odustajte od svojih snova: Garden of Dreams nominovan za najbolji regionalni festival













Festival Garden of Dreams prepoznat je kao veoma uspješan događaj koji se organizira u Sarajevu, i samim tim je nominovan za nagradu Ambasador u kategoriji Regionalni festival godine.

Nagrada Ambasador je dodjela priznanja akterima elektroničke scene za ostvarenja u protekloj godini. Kroz brojne kategorije aktivno se prati i odaje počast najboljim festivalima, klubovima i muzičarima. Kao takav Garden of Dreams je prepoznat kao veoma uspješan projekat vrijedan pažnje. Svojom nominacijom u kategoriji “Regionalni festival godine” Garden of Dreams se našao u društvu pet najboljih regionalnih festivala elektronske muzike poput Exita, Lovefesta, No Sleep te Sea Dance festivala.

Povodom ove nominacije razgovarali smo sa Bojanom Jovićem, organizatorom festivala.

Možda će Vas zanimati i:

Koliko vam imponuje što se festival GoD našao u konkurenciji za tako veliku nagradu?

„Prije svega nam veoma imponuje zato što je to naš prvi festival koji smo radili prošle godine u junu. To je prvi festival elektronske muzike koji smo radili preko naših leđa, našim mišićima i našim finansijama tako da nam s te strane najviše drago. Tek smo prvi put prošle godine dobili podršku Kantona Sarajeva, turističke zajednice i nekih institucija. Zbog tih nekih stvari nam je veoma drago i nije bitno hoćemo li osvojiti nagradu ili nećemo. Sama konkurencija nam je dala vjetar u leđa da i ove godine što bolje organizujemo festival za sve građane Bosne i Hercegovine i šire“, rekao je Bojan.

Kakvi su planovi za budućnost?

„Prva godina je bila najteža, ali sad sve ide lakše. Ljudi, sponzori i saradnici su prepoznali događaj. Što se tiče festivala sigurno će biti jači i bolji, a poslije toga imamo. Planovi su da kvalitet dižemo na što viši nivo“, izjavio je Bojan.

Koliko zapravo festivali jesu i mogu biti ambasadori zemalja u drugim zemljama?

„Festivali jesu i treba da budu u ponudi turističke zajednice i grada, prije svega zato što privlači ljude iz različitih zemalja svijeta. Za prošli festival prodali smo karte u 16 zemalja svijeta. To je jedinstvena prilika da sve ljude, sve strance da dođu i dožive nešto drugačije što u svojoj zemlji ne mogu doživjeti. Mi držimo naš festival kao neki ”butik festival” do 2,500 ljudi, a tako ćemo ga držati i u budućnosti. Mislim svakako da su ti eventi najbolji ambasadori našeg grada i da mogu postati ambasadori države i jedino tako možemo pokazati ono u biti koliko vrijedimo“, zaključio je Bojan.

Svoj glas za najbolji regionalni festival možete dati ovdje, a glasanje je otvoreno do 29. februara 2020. godine.

Ne zaboravite i ove godine biti dio magične festivalske priče od 12. do 14. juna, kada nas očekuje još bolje i još jače izdanje Garden of Dreams festivala. Novi stage, nove lokacije i nova imena, koja će zapaliti plesni podij samo su dio onog što donosi novi GoD Festival i zato – pridružite nam se u sarajevskoj bašti snova i usudite se plesati svoje snove, pozivaju organizatori.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button