Sport

Elmir Grabčanović za Kameleon: Politika je uplela svoje velike prste, ovo više nema smisla!













Politika je godinama umiješana u bh. sport, pa rukomet svakako nije iznimka. Rukometni savez BiH je na “izdisaju”, veliki su problemi, novca nema, a entuzijasti i sportski radnici su jedini koji ovaj sport drže na aparatima, ali postavlja se pitanje: do kada?!

Ljubitelje rukometa iznenadila je informacija kako se neće održati završnica Kupa BiH za rukometašice koja je bila planirana da se ovog vikenda odigra u Zavidovićima, a kako ističu iz OŽRK Jedinstvo AtlasRelax, tuzlanskog kluba koji je pošteno izborio završnicu, ovu odluku saznali su sinoć oko 22:30 sati od komesara Kup takmičenja u BiH, Mostarca Zdenka Alpeze.

“U jednu ruku smo šokirani, a u drugu nismo, jer smo cijeli jučerašnji dan proveli na telefonima i mogu slobodno potvrditi da je ovdje najmanje bilo sporta. Ovdje je politika ‘uplela svoje velike prste’ i nažalost dovela nas u situaciju da razmislimo da li ćemo od septembra ove godine igrati u novoj sezoni Premijer lige i Kupa BiH, jer smatramo da to više nema svrhe i smisla”, izjavio je za Kameleon direktor OŽRK Jedinstvo AtlasRelax, Elmir Grabčanović, te dodao:

“Odgovorno tvrdim da su isti režiseri isti ovaj scenario primijenili u drugom kolu prvenstva u Zavidovićima kada nam se dogodio slučaj naše Marijane Sorak i njene zabrane da igra sa zaštitnom maskom. Ovo je hercegovački lobi počevši od Gruda pa nadalje”, kazao je Grabčanović.

Kako je otkrio direktor Jedinstva, Grude su se u zadnji momenat prijavile da budu domaćini završnice, međutim…

“Sva tri kluba su pristala da se igra (Jedinstvo, Krivaja, Ilidža), ali ovaj vikend. To njima nije odgovaralo jer navodno nisu mogli da se organizuju. Znamo da imaju tri povrijeđene igračice o kojima šute i da je to jedini razlog. Sva sportska rukometna javnost očekivala je ove godine najneizvjesnije finale Kupa BiH u ženskoj konkurenciji u zadnjih 10 godina, ali to nek ide na sramotu ovima koji su to uradili.”

Elmir Grabčanović nije želio imenovati krivce za ovakvo stanje, jer je jučer već imao neke pozive i potencijalne prijetnje.

“Ja sam potrošen psihički i ovo mi više u životu ne treba. U rukometu sam četiri godine i nemam nikakve finansijske koristi od toga. To može samo jedna velika budala i sinoć sam shvatio da sam ja jedna od tih budala”, zaključio je naš sagovornik.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button