Sport

MEČ LOPTA ZA OKK SLOBODA: Mejdan je za Leotar neosvojiva tvrđava










Pobjeda u Kaknju sa pola koša razlike, igračima Slobode donijela je “meč loptu”. Naime, tuzlanski tim za vikend dočekuje Leotar u Ligi 10, a u slučaju trijumfa Sloboda bi, dva kola prije kraja regularnog dijela sezone izborila plasman u Ligu za prvaka.

Ekipa Velimira Gašića ima maksimalan učinak ove sezone u Mejdanu, te svi priželjkuju da se takav trend nastavi protiv Trebinjaca, koji su u posljednja tri meča odigrana 2015. godine u tuzlanskom hramu košarke “pali” sva tri puta.

7. februara 2015. Sloboda je u Tuzli pobijedila Leotar sa 84:72, u aprilu iste godine je bilo 101:99, dok je oktobarski meč Sloboda uzela sa 86:59.

Ove godine Gašićevi puleni slavili su u Trebinju sa 66:74, pa smo sigurni da će se ekipa Leotara u Tuzli željeti revanširati. Upravo bi ih pobjeda u Mejdanu mogla vratiti u igru za Ligu 6, a pitanje je samo koliko je realno očekivati pobjedu u neosvojivoj tvrđavi.

Utakmica između Slobode i Leotara, u okviru 16. kola Prvenstva BiH igra se u subotu, 25. februara 2017. godine u Velikoj dvorani Mejdan. Početak je u 19.30 sati.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button