BiH

Kojović: Koalicija na državnom nivou više ne postoji, umiljavanje nasilniku me ne zanima










Zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Predrag Kojović gostojući u emisiji “Jutro za sve” BHRT-a kazao je da smatra da državna koalicija više ne postoji.

“Ja vjerujem da je ovo godina raspleta. Mislim da ćemo neke probleme koje nosimo već drugo vremena, više od deceniju, u ovoj godini na neki način riješiti. Siguran sam da će to biti na način koji je dobar za Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Kojović.

On smatra da će na političkoj sceni doći do promjena, do intervencije međunarodne zajednice.

“Očekujem da i domaće sudstvo donese neke odluke koje mogu utjecati na to ko učestvuje u vođenju ove države.

Govorio je i o sastanku lidera Trojke sa predstavnicima zemalja Kvinte.

“Sve je više ljudi koji misle da zapravo ne treba više razgovarati sa Dodikom, treba ga izolovati, na neki način prekinuti (davanje) pojasa za spasavanje pregovorima, treba sačekati da se ovaj sudski proces završi, kakve će imati konsekvence, a spremaju se i nove sankcije koje će targetirati ljude oko njega”, rekao je Kojović.

Govoreći o Izbornom zakonu Kojović je rekao da je jako dobar.

“Teško da ćemo mi napraviti bolji od ovoga što je visoki predstavnik uradio. Ako je cilj ovih sastanaka da se mijenja onaj dio odredbi kojim bi se Centralna izborna komisija iz jedne političke garniture dao u ruke drugoj političkoj garnituri, mi kao Naša stranka sigurno nećemo u tom utjecati. Nas zanima profesionalni CIK, a ne da se sa svakom parlamentarnom većinom formira novi CIK”, rekao je Kojović.

Odgovorio je i na pitanje postoji li državna koalicija.

“Ja smatra da trenutno ne postoji koalicija na državnom nivou. Da onaj dogovor koji smo imali koji se ticao evropskog puta više ne važi, jer jedna od strana ga je brutalno prekršila. Dodika antievropska politika je isplivala pod reflektore”, kazao je Kojović.

“Vjerovao sam da svaki čovjek zaslužuje drugu šansu, ali umiljevanje nasilniku me ne zanima”, zaključio je.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button