Crna hronika

Tragična nesreća uzela je život najboljem studentu mašinstva u Sarajevu










Ferid Galijašević (28) iz Tešnja u FBiH poginuo je jučer u Doboju kada je autom podletio pod kamion. Galiješević je bio jedan od najboljih studenata Mašinskog fakulteta u Sarajevu i jedan od najboljih magistara u školskoj 2010./2011. godini.

Bio je dobitnik Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu za iznimne rezultate tokom studija, a s vremenom se opredijelio za robotiku koja je postala njegova specijalnost.

U septembru 2012. za njega je bio organizovan prijem u Općini, a Galijašević, koji je već tada imao ponude za posao u Sarajevu i Njemačkoj, odlučio je ostati u Tešnju. Oni koji poznaju nastradalog mladića kažu kako se ovog vikenda trebao oženiti, te da dolazi iz porodice intelektualaca koja je veoma cijenjena u čitavom kraju.

Tragična nesreća dogodila se jučer oko 10.30 sati u naselju Vila, a mladić je vozio iz smjera Doboja.

“U nesreći je učestvovao golf 4 kojim je upravljao Galijašević i teretno vozilo marke Man koje je vozio njegov sugrađanin. Tijelo preminulog prevezeno je u prosekturu JZU Sveti apostol Luka radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti”, rekli su iz CJS Doboj.

galijasevic pogibija1

Neslužbeno se spominje kako je Galijašević preticao kombi ispred sebe i direktno podletio pod kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera. Ferid je u subotu trebao uploviti u bračne vode sa svojom izabranicom Amrom Ibrahimkadić, također iz Tešnja, a prema izjavama bliskih prijatelja, poginuo je idući po svadbenu tortu.

“Auto je doslovno smrskan i morali su intervenisati vatrogasci. Vozač kamiona Elmir Unkić nije ozlijeđen”, navode svjedoci.

Dženaza Feridu Galijaševiću biće klanjana danas u 17 sati, u haremu Čarši-džamije u Tešnju.

 

 

Izvor: fokus



Back to top button