BiHU fokusu

Tegeltija: Sve je navedeno u demantiju, nema potrebe da više govorim o ovom










Nakon danas održane sjednice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) medijima se obratio i predsjednik ove institucije Milan Tegeltija.

Tegeltija je odgovarajući na novinarska pitanja kazao da mu je ovo ujedno i posljednji put da reagira na pisanja portala Žurnal.info.

„Imao sam potrebu danas da se obratim članovima VSTV-a i da od njih zatražim da se izjasne da li od njih imam podršku. Dali su mi punu podršku i na tome sam im zahvalan. Zatražili smo od Tužilaštva BiH da provede istragu povodom ovih članaka i da eventualno utvrdi odgovornost svih lica koja su počinili krivična djela“, poručio je Tegeltija.

Dodao je da je na sjednici rekao da je uputio demantij i da je imao objavu na društvenoj mreži.

„Ne moram ništa više govoriti o ovom slučaju, sve je sažeto u demantiju. O ovom više neću pričati i ovim se treba baviti nadležno tužulaštvo“, istakao je Tegeltija.

Na pitanje novinara da li je etički da se predsjednik VSTV-a sastaje „po kafanama“, Tegeltija je odgovorio da ne misli komentarisati ovaj događaj.

„Nadležno tužilaštvo će ovo ispitati, a vidjeli ste da i članovi Savjeta ne nalaze ništa sporno u mom razgovoru bilo s kim i bilo gdje. Kao i mom postupanju u pogledu toga, ali ja sam čovjek koji živi normalan život i imam kontakte s ljudima, pijem kafe i pića, sastajem se na različitim mjestima. Prema tome da se u mom normalnom životu desi situacija da mi se neko obrati s problemom, a dešava se vrlo često, ja ih upućujem da mi se obrate preko Savjeta i dostave dokumentaciju, kao i broj predmeta kako bi se pokrenule odgovarajuće procedure. Dakle nije bitno da li je to kafana, da li je to bilo gdje, znači gdje god da imam kontakte, a imam ih na različim mjestima. Kad mi se neko obrati s problemom koje ima u pogledu rada pravosudnih institucija, ja ga upućujem da mi se obrati kao predsjedniku Savjeta, dostavljajući dokumentaciju i broj predmeta kako bi ja na to mogao da odreagujem institucionalno“, poručio je Tegeltija.

Izvor: Radiosarajevo.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button