BiH

“Bošnjaci na Drini”: U ponedjeljak veliki iftar u Konjević Polju










Udruženje građana “Podrinje” i Medžlis Islamske zajednice Bratunac u ponedjeljak, 11. juna, u bratunačkom naselju Konjević Polje organizira treći veliki iftar pod nazivom “Bošnjaci na Drini”.

Ovogodišnjem iftaru će, sudeći prema najavama, prisustvovati veliki broj predstavnika vjerskog i političkog života te ostalih sfera društva. Iftaru će prethoditi prigodan kulturno-vjerski program, obraćanja organizatora, zvaničnika i predstavnika Islamske zajednice u BiH.

– Našim venama teče Drina, naša rijeka koju volimo, rijeka koja nam je ostala u srcu, rijeka koja nas i hrani i brani. Ovo ovdje što imamo u Podrinju, to je ono najvrednije što imamo u našem narodu. Podrinjci i ona njihova epopeja borbe, od Cerske, Srebrenice, Zvornika, Bratunca i svih drugih mjesta u kojima su živjeli Bošnjaci, govori nam da ta borba, bez obzira na to koliko bila teška i duga, nije bila uzaludna. Večeras ovdje, okupljeni u safovima, ustvari svjedočimo našu prisutnost od vajkada na ovim prostorima, kao narod potpuno svjestan činjenice da bez velikog truda i velikih odricanja ne možemo ići naprijed i ne možemo biti narod – kazao je reisu-l-ulema Husein efendija Kavazović prošle godine u Konjević Polju.

Prošlogodišnjem iftaru “Bošnjaci na Drini”, održanom 22. juna, prisustvovalo je oko 7.000 postača. Pored reisu-l-uleme Kavazovića, iftaru je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, a među gostima se izdvojio i donedavni fudbalski reprezentativac naše zemlje Vedad Ibišević.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button