Crna hronika

Detalji dvostrukog ubistva u Živinicama: Mještani strepili od Antunovića, prijetio im i napadao ih










Ivica Antunović (45), počinitelj jučerašnjeg dvostrukog ubistva u Gornjim Živinicama, gdje je pod još neistraženim okolnostima i nejasnim motivima nožem ubio rođaka Iliju Antunovića (55), a potom i komšinicu Maru Tadić (72), nezaposlena je i bolesna osoba liječena na Klinici za neuropsihijatriju u Tuzli, saznaje Fena.

Komšinica Ružice i Marijana Antunovića, ubicinih roditelja, kazala je da je Ivica Antunović bio opasan po okolinu i da su komšije izbjegavale susrete s njima. – Mnogima je prijetio iz samo njemu poznatih razloga, neke je napao i to policija zna. Svi su ga izbjegavali. Nije radio, psihički je bolesnik, a prije dva mjeseca pušten je iz bolnice u Tuzli – kazala je u razgovoru za Fenu sumještanka, čiji je muž u rodbinskim vezama sa obitelji Ivice Antunovića, a koja je željela ostati anonimna.

Ivica Antunović je nakon kraće svađe na lokalnom putu, jučer u popodnevnim satima, napao i nožem izbo rođaka Iliju Antunovića, a potom se vratio u kuću Mare Tadić, ubivši je istim nožem. – Svi smo zgroženi ubistvima, posebno Mare Tadić, koja je bila njihova komšinica i kućna prijateljica i nikada nisu bili u svađi – rekla je sagovornica za Fenu.

Ivicu Antunovića noćas oko 1.30 sati pripadnici OKP MUP-a TK i PU Živinice pronašli su skrivenog u blizini obiteljske kuće. Priznao je oba ubistva, ali motivi nisu saopćeni.

Kako Tuzlanski.ba saznaje od komšija, Ivica Antunović se nakon krvavog pohoda krio u obližnjoj šumi, gdje ga je policija i pronašla. U razgovoru sa našim novinarima komšije su kazale kako je Antunović više puta bio pacijent Klinike za psihijatrijske bolesti UKC-a Tuzla, a posljednji put u avgustu mjesecu kada je fizički napao svog oca. Također, ističu da je bilo za očekivati da će se kad-tad nešto veliko dogoditi, ali nisu mogli ni slutiti da će ishod svega biti dvostruko ubistvo.

Fena/Tuzlanski.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button